Om butiken

Vi är en fristående och personlig djurbutik som ligger i centrala Vimmerby. Butiken drivs av oss, Markus och Elin Zelion. Vi tog över butiken i december 2012 och det är det bästa vi gjort. Att få arbeta med djur som är vår största hobby är för oss ett stort privilegium. Dessutom får vi träffa er härliga kunder som delar vår kärlek till djur. 

Vi har båda gått alla ZOORFs utbildningar (zoobranschens riksförbund) och Elin har dessutom gått djursjukvårdsutbildning i Gamleby. Vi har därför en bred kompetens och goda erfarenheter inom just djur och djurvård.

På Djurproffsen finns allt och lite till för dina husdjur. Kom in och kika på vårt breda sortiment och få svar på alla dina frågor om djur. För dig som har hund är den självklart välkommen in i butiken. 
 

I dagsläget har vi en katt som heter Mizzi och en hund som heter Diesel. Diesel är en Schipperke och Mizzi är en härlig bondkatt. Diesel är en väldigt aktiv hund som älskar skogspromenader och aktiveringsleksaker. Mizzi är en äldre dam som älskar att gosa och äta burkmat.

Maskoten i butiken är Ernst! Han har blivit lite av en lokalkändis. Han är en gulpannad amazon som är född 2014. Han är en väldigt nyfiken kille som älskar uppmärksamheten  han får av våra kunder! Annars är hans favoritsysslor att tugga sönder grenar, äta morötter och leka med sina leksaker. Vi får ofta frågan om han får komma ut ur buren ibland, vilket han självklart får. Dock blir det mest när vi har stängt, då en del är rädda för fåglar. (Och vi har valt att inte vingklippa honom.) Markus är hans favorit, så hos Markus sitter han gärna på axeln eller i knäet.

Kontakt:
Tel: 0492 – 141 10
Mail: Mzoo@live.se
Adress: Falkängsgatan  16, 598 40 Vimmerby

Öppettider:
Mån-fre: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-14.00
Sön: Stängt